ΑΡΘΡΑ
Γιατί τιμωρώ συνεχώς τον εαυτό μου;
Πιστεύετε στα αλήθεια ότι σας αξίζει η τιμωρία; Tι κακό έχετε διαπράξει ώστε να βασανίζετε τον εαυτό σας με υποτιμητικές σκέψεις, θυμό, απελπισία, ενοχή, ξεσπάσματα …
Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο μυαλό μας καθημερινά να εντάσσουμε κάτι καλό για την φροντίδα μας, όπως για παράδειγμα φρούτα, λαχανικά, γυμναστική. Η …
-Άκουσε προσεκτικά τον συνομιλητή σου. -Κάνε μικρές πράξεις καλοσύνης… Έτσι οι άλλοι θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν. -Μην αμφισβητείς. Αποδέξου και την οπτική …
“Tα Όρια Χτίζουν Σχέσεις Εμπιστοσύνης.”
Όρια είναι τα σύνορα του «πρέπει, με το δεν πρέπει» «του επιτρέπεται , με το δεν επιτρέπεται» Οι περισσότεροι γονείς συμφωνούν ότι τα όρια είναι …
“ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ ΦΟΒΟΙ… Το τέρας κάτω από το κρεβάτι.”
Οι παράλογοι φόβοι είναι το τίμημα της ζωηρής φαντασίας του παιδιού, που μεταμορφώνει μια σκιά στον τοίχο σε κάτι τόσο απαίσιο. Άλλωστε, τα παιδιά είναι …
“Υπάρχει ζωή και μετά το διαζύγιο…”
«Σήκω όρθιος, τίναξε από πάνω σου τη σκόνη και ξεκίνα πάλι από την αρχή». Το να χτίσεις ξανά την αυτοπεποίθησή σου μπορεί να χρειαστεί κάποιο …
“ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ…ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.”
-Η επικοινωνία αρχίζει ακούγοντας και δείχνοντας ότι ακούτε τα συναισθήματα του παιδιού κι αυτό που εννοεί. -Η αποτελεσματική ακοή περιλαμβάνει την ανάγκη να επικοινωνείτε με …
“ΣΕ… ΜΙΣΩ…!!”
Η έφηβη ουρλιάζει ότι σας μισεί όταν της παίρνετε το τηλέφωνο για να μη μείνει ξύπνια ως αργά στέλνοντας μηνύματα σε φίλους. Οι συγκρούσεις είναι …
“Πόσο σημαντικό είναι το κοινό μέτωπο;”
Μία από τις πιο συχνές απορίες των γονιών έχει να κάνει με το αν είναι σημαντικό να έχουν κοινό μέτωπο οι δύο γονείς σε ζητήματα …
“ΜΕ…ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ.”
Το να βρίσκεις τους γονείς σου ντροπιαστικούς είναι μέρος της μετάβασης από την παιδική ηλικία στην εφηβεία… Βοηθάει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση ως μία αναγκαία …