“ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ”

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η σχέση σου με τον σύντροφό σου δεν είναι τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από ένα παιχνίδι; Ένα παιχνίδι που έχει τους δικούς του κανόνες, τις δικές του παραβιάσεις και τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά…
Κάθε παίκτης παίζει τον δικό του ρόλο και ο ρόλος αυτός βρίσκεται πάντα σε σχέση με έναν άλλο ρόλο…

Δεν υπάρχει φροντιστής, αν δεν υπάρχει αυτός που φροντίζεται… δεν υπάρχει κατήγορος, αν δεν υπάρχει κατηγορούμενος.
Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει ένα βασικό σενάριο και μία κυρίαρχη μεταβλητή, όπως η μεταβλητή της σύγκρισης, της φροντίδας, του ανταγωνισμού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με ένα παιχνίδι σχέσης, είναι όταν, αυτό οδηγεί αναπόφευκτα το ζευγάρι σε φαύλο κύκλο.

Τι είναι ο φαύλος κύκλος; Πρόκειται για ένα σύνολο από επαναλαμβανόμενες αντιλήψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές που εδραιώνονται και γίνονται πλέον μοτίβο.
Ο φαύλος κύκλος δυσχεραίνει την επικοινωνία των συντρόφων και κλονίζει την ασφάλεια της σχέσης. Θέτει υπό αμφισβήτηση την επιθυμία για συνέχιση της σχέσης και φορτίζει συναισθηματικά τους συντρόφους.
Ένας φαύλος κύκλος σπάει, μόνο όταν, οι δύο σύντροφοι αναγνωρίσουν ότι υπάρχει και αποφασίσουν να συνεργαστούν από κοινού προς αυτή την κατεύθυνση.

Μην ξεχνάς πως μία σχέση δεν κινδυνεύει από τους ανθρώπους που είναι σε αυτή ή από τα λάθη που κάνουν, παρά μόνο από τους φαύλους κύκλους που δεν αλλάζουν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Διεύθυνση

Σαρωνικού 33, Ηλιούπολη, 16345

Τηλέφωνα

6949115350 - 6947319072

Email

michelith6@gmail.com

Μιχελή Θεοδοσία | Developed by Global Touch