“Τα διαδοχικά στάδια μιας σχέσης.”

Ο κύκλος ζωής του ζευγαριού είναι ξεχωριστός και διαφορετικός από τα στάδια της ζωής των ανθρώπων που το απαρτίζουν. Η κάθε σχέση περνάει από τα ακόλουθα διαδοχικά στάδια:

Δέσμευση: Αυτό είναι το αρχικό στάδιο, όπου οι σύντροφοι ορίζουν από κοινού συμφωνίες, οι οποίες αποσκοπούν σε προσδοκίες και ευθύνες.
Συμβιβασμός: Σ ε αυτό το στάδιο του κύκλου ζωής μιας σχέσης ο μήνας του μέλιτος έχει παρέλθει. Οι σύντροφοι υποβάλλονται στην κουραστική , μερικές φορές, προσαρμογή του ενός στα ελαττώματα και τις ιδιοτροπίες του άλλου.
– Αξιολόγηση: Η Αξιολόγηση γίνεται όταν το ζευγάρι υφίσταται οποιαδήποτε μορφή πίεσης και έχει έρθει η στιγμή που η σχέση περνάει από εξονυχιστικό έλεγχο.

Είναι μία περίοδος αποτίμησης, όπου εγείρεται αναπόφευκτα το ερώτημα: Θα παραμείνουμε μαζί ή όχι; Λαμβάνεται έτσι μία απόφαση σχετικά με το άμεσο μέλλον της σχέσης – κι αυτή είναι ή η επανασύνδεση ή η απόφαση να τερματιστεί η σχέση.
Προφανώς, αυτό είναι το στάδιο κατά το οποίο είναι πιο χαλαροί οι δεσμοί ανάμεσα στο ζευγάρι.

– Επαναδέσμευση ( ή Τερματισμός): Η Επαναδέσμευση είναι η διαδικασία μιας νέας επιβεβαίωσης της σχέσης του ζευγαριού. Είναι η εκ νέου διαπραγμάτευση των όσων είχαν συμφωνηθεί και η κοινή απόφαση των δύο συντρόφων να παραμείνουν ζευγάρι.

Επαναδέσμευση, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Οι νέες συμφωνίες μπορεί να μην τελεσφορήσουν. Οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν. Και το ζευγάρι περνάει ακόμη μία φορά το στάδιο της Αξιολόγησης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Διεύθυνση

Σαρωνικού 33, Ηλιούπολη, 16345

Τηλέφωνα

6949115350 - 6947319072

Email

michelith6@gmail.com

Μιχελή Θεοδοσία | Developed by Global Touch