“Κάποιος με τάγκαρε σε μια φωτογραφία.”

Οι έφηβοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ως πεδία μάχης για κοινωνικό status. Ιδίως τα κορίτσια μπορεί να οδηγηθούν στο να ανεβάζουν κακά σχόλια ή φωτογραφίες.
Το να ταγκάρουν άλλους σε φωτογραφίες είναι ένας ακόμα τρόπος να δείξουν ποιος είναι μέσα ή έξω από μια παρέα. Το ταγκάρισμα μπορεί ,επίσης ,να επισημάνει μη κολακευτικές φωτογραφίες μιας αντιζήλου ή πρώην φίλης. Αποτελεί έναν δύσκολα ανιχνεύσιμο τρόπο να γελοιοποιήσουν κάποιοι έφηβοι τους συνομηλίκους τους.

Η κόρη σας μπορεί να νιώθει ότι έχει χάσει τον έλεγχο, αν νομίζει ότι οι συνομήλικοί της γελάνε με μια ντροπιαστική φωτογραφία, που η ίδια δεν θα είχε ανεβάσει.

Οι έφηβοι ήδη νιώθουν ότι παρακολουθούνται από ένα φανταστικό κοινό. Έτσι, η κόρη σας μπορεί να πιστεύει πως όλοι έχουν δει τη φωτογραφία και να νιώθει πολύ αγχωμένη.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ:
– Εκείνη τη στιγμή:

Ζυγίστε και τις δύο πλευρές της ιστορίας: Ρωτήστε ευγενικά εάν υπάρχουν κι άλλα θέματα σε αυτή την ιστορία.
Προσφέρετε υποστήριξη: Οι εφηβικές φιλίες είναι ασταθείς. Η στενή σχέση με το παιδί σας είναι σημαντική, καθώς αποτελείτε πηγή υποστήριξης. Υπενθυμίστε της ότι πολλούς από τους ακολούθους της δεν τους γνωρίζει προσωπικά και ότι δεν την προσέχουν όσο νομίζει.
– Συζητήστε το πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της: Μάθετέ της πώς να δείχνει ότι δεν είναι εύκολος στόχος. Πάρτε μία λήψη της οθόνης, βοηθήστε τη να ξε-ταγκαριστεί και μετά συζητήστε πώς θα μπορούσε να ζητήσει ήρεμα από το άλλο κορίτσι να κατεβάσει τη φωτογραφία.

– Μακροπρόθεσμα:
– Δείτε το περιστατικό σε ένα ευρύτερο πλαίσιο: Αντί να υποθέσετε ότι είναι εκφοβισμός , μιλήστε της για τις συγκρούσεις ως ένα φυσιολογικό μέρος της κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Πείτε της ότι είναι καλύτερο να μάθει να τις αντιμετωπίζει.
– Ιχνογραφήστε τις δυναμικές: Αν το άτομο που πόσταρε είναι μία φίλη που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο να είναι φιλική και στο να είναι κακιά, θα μπορούσε η έφηβή σας να επικεντρωθεί σε άλλα άτομα.
– Προτείνετε να θέσει όρια στα κοινωνικά μέσα: Έρευνες δείχνουν ότι ένας μέγιστος χρόνος της μιας ώρας την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκεί για να κρατήσουν οι έφηβοι την επαφή, αλλά και να μην παρασυρθούν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Διεύθυνση

Σαρωνικού 33, Ηλιούπολη, 16345

Τηλέφωνα

6949115350 - 6947319072

Email

michelith6@gmail.com

Μιχελή Θεοδοσία | Developed by Global Touch