“Εντάξει… Να Ακούσω τον Έφηβο…. Αλλά ο έφηβος δεν μου μιλάει.»

Ο έφηβος ίσως να μην αισθάνεται ασφαλής ή ικανοποιημένος να επικοινωνήσει μαζί σας.
Εάν νομίζεται ότι αυτό συμβαίνει, πρέπει εσείς να κάνετε το πρώτο βήμα.
Προσπαθήστε να μαντέψετε τα μηνύματα που δίνονται χωρίς λόγια…
Όταν δείτε ένα χαμόγελο, ένα συνοφρύωμα ή μία θυμωμένη έκφραση, κάντε του ένα σχόλιο: «Φαίνεσαι χαρούμενος για κάτι», «Δεν φαίνεσαι να είσαι στις καλές σου», «Φαίνεται ότι είσαι θυμωμένος».
Εάν καθρεφτίσετε μία βλοσυρή ματιά, ο έφηβος πιθανόν να την αρνηθεί: « Όχι, δεν είμαι άκεφος, απλώς σκεφτόμουνα». Σε αυτή την περίπτωση, δεχθείτε την απάντηση του εφήβου και δοκιμάστε αργότερα.

Ζητήστε τα νέα τους…

Οι γονείς μπορούν να ρωτούν τους εφήβους πώς πέρασαν την ημέρα, για πράγματα που τους ενδιαφέρουν, και τη γνώμη τους για ορισμένα γεγονότα.
Πιθανόν, να σας απαντήσουν με ένα «Εντάξει», «Καλά», ή «Δεν ξέρω». Όλες αυτές οι απαντήσεις είναι ένας τρόπος για να πουν «Προτιμώ να μη μιλήσω».
Μην επιμείνετε. Σεβαστείτε την απόφαση του εφήβου και συνεχίστε δείχνοντας το ενδιαφέρον σας κάποια άλλη φορά. Μερικές φορές από μια απλή ερώτηση μπορεί να ξεκινήσει ολόκληρη συζήτηση.

Γίνετε εσείς το παράδειγμα (το πρότυπο)…

Μοιραστείτε μαζί του τα συναισθήματά σας για πράγματα που σας συμβαίνουν. Περιορίστε τα σχόλιά σας σε θέματα που δεν αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας μαζί του. Μιλήστε του για τη δουλειά σας, τους φίλους σας κ.α.
Το δικό σας παράδειγμα θα του δείξει ότι είναι καλό να μοιράζεται κι αυτός τα συναισθήματά του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Διεύθυνση

Σαρωνικού 33, Ηλιούπολη, 16345

Τηλέφωνα

6949115350 - 6947319072

Email

michelith6@gmail.com

Μιχελή Θεοδοσία | Developed by Global Touch